Endodoncija

Veliku pažnju pridajemo endodontskoj terapiji kanala korena zuba s obzirom da se u našem timu nalazi doktorka specijalista bolesti zuba i endodoncije sa dugogodišnjim iskustvom u Nemačkoj.

Endodoncija je proces lečenja zuba čiji je krajnji cilj izlečenje kanala korena zuba nastao infekcijom koja je uzrokavana karijesnom lezijom ili neadekvatnim ispunom i definitivno punjenje kanala čime je zub zaštićen i sačuvan od propadanja.

Primenom mikroskopa kojim se postiže uvećanje i do 32 puta, postavljanjem koferdama radi potpune izolacije od štetnih agenasa, aparata za mašinsku obradu kanala, punjenje kanala korena zuba tehnikom tople vertikalne kondenzacije (Calamus), pravljenjem RTG snimaka pre, u toku i na kraju terapije, obilnom irigacijom (ispiranjem) kanala korena zuba,korišćenjem najkvalitetnijih pasta za punjenje kanala postižu se sjajni rezultati i uspevamo da sačuvamo zube koji su drugi osudili na vađenje.

Sama intervencija je potpuno bezbolna, uglavnom jednoseansna ali kod upornih infekcija i većih patoloških procesa na vrhu korena zuba nekada zahteva vaše strpljenje i veći broj poseta.

Nakon uspešno završene terapije postavljamo u istom aktu definitivan ispun ili ojačanje u vidu fiberglas kočića i krunicu na zub.

Endodontska terapija zuba

U video snimku ispod pogledajte kako izgleda jedna endodontska terapija zuba.