Protetika

INFO ZA LOGOFontovi: - Magnolia Script Regular - Arial BoldBoje#22c7b8#4f6466#fff#000

Stomatološka protetika je nauka i umetnost ponovnog uspostavljanja fiziološkog oblika zuba koji je narušen gubitkom zubnog tkiva. Uzroci gubitka mogu biti različiti od karijesa, oboljenja zubnog živca, traume, paradontopatije…

U našoj ordinaciji se svakom pacijentu pristupa individualno, na osnovu situacije u ustima i snimka postavlja se dijagnoza i pravi plan terapije. Svi protetski radovi na prvom mestu moraju da zadovoljavaju funkcionalnost i komfor pacijenta ali zahvaljujući najsavremenijim materijalima postiže se fenomenalan estetski učinak.

Postupak od početka protetske sanacije do samog kraja traje od 4-6 radnih dana ali u našoj ordinaciji veliku pažnju posvećujemo izradi PRIVREMENIH krunica tako da nema remećenja nikakvih normalnih dnevnih aktivnosti naših pacijenata.

Fiksna protetika

Metal-keramičke krunice i mostovi

Metalno keramičke krunice su pravo rešenje onda kada je zub nemoguće dovesti u funkcionalno stanje raznim plombama. Osnovu metal-keramičke krunice čini metalna kapica, na koju se postavlja sloj od keramike.

Uglavnom se postavljaju na bočne zube i smatraju se za jak i robustan tip krune.I pored toga postize se izuzetan esteteski ucinak.

Bezmetalne krunice i mostovi (cirkonijum)

Bezmetalne krunice su idealno rešenje za frontalne (prednje) zube ukoliko su destruisani karijesom, traumom ili ako pacijenti jednostavno nisu zadovoljni svojim izgledom, bojom i položajem zuba. Za razliku od metal-keramičke krunice ovde ne postoji metal kao podloga što doprinosi fenomenalnom estetskom učinku.

Prednosti bezmetalne keramike su: izuzetna estetika koju odlikuje apsolutna prirodnost nadoknade u smislu boje, svetlosne propustljivosti i oblika, kompjuterska preciznost izrade, olakšano čišćenje zuba i okolnog tkiva, smanjena iritacija desni izbegavanje upotrebe metala i eliminacija rizika od sledstvenog pojavljivanja metalnog ruba navlake uzrokovanim povlačenjem desni, gracilnost nadoknade i veći komfor za pacijenta.

Odsustvo „sivog ruba“ iznad krune i mogućnost postizanja utiska „živosti“ krune samo su neke od prednosti koje pruža bezmetalna keramika.

Mobilna protetika

Ukoliko se nedostatak zuba ne može rešiti fiksnim radom kao na primer: nedostatak većeg broja zuba, paradontopatični zub… pristupa se izradi proteza. Svaka proteza mora da zadovoljava određene zahteve: stabilnost, funkcionalnost, otpornost i naravno estetiku.

U kombinaciji sa mini i klasičnim implantatima stabilnost proteza se više ne dovodi u pitanje.

U našoj ordinaciji radimo sve vrste proteza: Totalne i parcijalne akrilatne proteze, Wironit proteze, Valplast proteze, Vertex (Termosens) proteze, Kombinovani radovi.

Usluge protetike pre i posle tretmana

Before After
Before After
Before After