Izbeljivanje zuba

INFO ZA LOGOFontovi: - Magnolia Script Regular - Arial BoldBoje#22c7b8#4f6466#fff#000

Izbeljivanje zuba je postupak kojim se od tamnijih dolazi do svetlijih nijansi zuba. Efekat beljenja je individualan i zavisi od boje vaših zuba, navika, metode izbeljivanja i mnogih drugih faktora. Sam postupak izbeljivanja se vrši u potpuno zdravim i saniranim ustima. Pre izbeljivanja neophodan je pregled stomatologa koji utvrđuje trenutno stanje i preporučuje odgovarajuću metodu.

Faktori koji dovode do diskoloracije (tamnjenja) zuba: kafa, čaj, crno vino, pušenje, kamenac i naslage (pogotovo nikotinske – pušacke), devitalizoani zubi (zubi na kojima je izvadjen živac).

Potrebno je znati da kompozitni ispuni nisu podložni promeni boje tako da je nakon izvršenog beljenja potrebno promeniti plombe. Isto tako fiksni protetski radovi (krunice i mostovi) se ne mogu beliti.

Postoje dve metode beljenja zuba: profesionalno – ordinacijsko i kućno beljenje zuba.

Ordinacijsko izbeljivanje se sprovodi u samoj ordinaciji, obično u jednoj poseti u trajanju od oko 2 sata primenom visoko koncentrovanih gelova uz obaveznu zaštitu okoline zuba tj. desni. Neki proizvodi koji se primenjuju za izbeljivanje zahtevaju lampe (lasere) koji su neophodni za aktivaciju samog procesa izbeljivanja.

Kućno beljenje zuba obavlja se primenom preparata nižih koncentracijama i sam postupak traje duže. Stomatolog u ordinaciji uzima otisak vaših zuba i na osnovu njih izrađuje individualne trejeve ili splintove u koje postavljate gel. Instrukcije o načinu upotrebe splinta, količini gela koju stavljate, vremenu nošenja u toku dana i dužini nošenja splinta dobijate u ordinaciji. U toku trajanja samog procesa neophodni su periodični kontrolni pregledi.

Izbeljivanje zuba je apsolutno sigurna i bezbolna procedura, jedina negativna posledica koja moze da se javi jeste preosetljivost zuba koja u roku od 24-48 časova nestaje.

Usluga izbeljivanja zuba pre i posle tretmana

Before After
Before After